SE OPP FOR NORDLYSET

NORDLYS OG SYDLYS ER NATURLIGE FENOMENER SOM VISER SEG VED POLOMRÅDENE VED STØRRE SOLAKTIVITET

AURORA BOREALIS ALIAS NORDLYS ER IKKE Å SPØKE MED. SÆRLIG IKKE DERSOM MAN LEGGER SITT LIV I HENDENE PÅ MODERNE ELEKTRONIKK

Vi som bor i Norden vet alle hva nordlys er, men langsomt våkner verden ellers opp og strømmer til Norden for å se dette spesielle lysfenomenet. Tradisjonelt er nordlys noe som kan ses på Island og Svalbard, men også i Nord-Norge. Det spesielle med nordlyset akkurat nå er at det kan ses langt nedover norskekysten slik at bergenserne en kald vinternatt også kan se det på sin del av himmelen. Hva dette skyldes, er ikke helt klart, men kan ha sammenheng med klimaendringen som igjen skyldes aktivitet på solen pluss endringer i jordaksens helningsgrad.

Det er et faktum at solen har blitt mer aktiv de senere år og gigantiske solstormer har slynget ut kraftige armer av elektromagnetisk stråling. Dersom en slik arm treffer jorden kan det imidlertid få store konsekvenser. Slike elektromagnetiske utslyngede armer er nemlig sterke energipulser som kan slå ut all elektronikk som verden mer og mer baseres på da alt vi foretar oss skal via våre datamsskiner og mobiltelefoner lagres oppe i den såkalte "skyen" som er verdens største datamaskinpark for lagring av all trafikk på nettet.

Tenk deg en situasjon der all databasert kommunikasjon plutselig ble brutt. Fjernsyn, radio, datamaskiner og telefoner ble slått ut ikke bare i dager, men i uker og måneder. Nesten som om alt måtte startes opp på nytt og kanskje også finnes opp på nytt. Da ville det ikke være mye som fungerte og det er derfor ikke så lite skremmende å tenke på hva som ville skjedd i vårt sosiale liv som vi mennesker har bygget opp verden over.

Lov og orden ville bli satt ut av spill, politi og rettsvesen maktesløse. Kriminelle bander fikk fritt spillerom fordi ingen kunne ringe til politiet. Sykehus og helsevesenet ville også settes ut av spill. Stakkars folk som ligger på operasjonsbordet når selv ikke reservestrømmen er sikker. Transport av varer stoppet opp og butikkene ville bli tomme for varer i løpet av et par dager for deretter å bli avløst av uro og snart panikk og desperasjon. Fabrikker og butikker ville stoppe opp og arbeidsplasser og lønningsposer ville forsvinne. Brannvesenet fikk ikke beskjed om å komme å slukke brannene og alvorlig syke pasienter kunne ikke hentes av verken ambulanser eller drosjer. Bilene ville dessuten ikke starte, ettersom de fleste styres av et elektronisk kretskort som er brent av solstormen.

Med alle de kriminelle elementer som finnes i verden der de aller fleste ikke bryr seg om andre enn seg selv og sine nærmeste, kan man forvente en bølge av vold og terror, tyveri og ran. Branner ville oppstå, men måtte bare brenne ut til de døde av seg selv. Vannet ville slutte å komme ut av kranene fordi alle pumper drives elektrisk og toalettene ville snart bli uten vann. Hvordan dette ville arte seg i praksis og hvor fort livet ville kunne normaliseres er ingen i stand til å forutsi, men når absolutt alt kollapser, kan dette virkelig ta tid. Og alt på grunn av det fantastiske nordlyset som altså ikke er så fredelig og ufarlig som mange kanskje tror. Dette er selvsagt bare en vond drøm, eller er det kanskje ikke det?

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar