MAT PÅ BORDET

GI OSS I DAG VÅRT DAGLIGE BRØD - EN BØNN TIL GUD SOM SNART KAN BLI HØYST AKTUELL Å TA OPP IGJEN

UTEN MAT OG DRIKKE DUGER HELTEN IKKE. MEN ALLE TRENGER SITT DAGLIGE BRØD SOM MANGE TROR DE ALLTID KAN KJØPE HOS BAKEREN

De som tror at mat på bordet er en selvfølgelighet, vil snart kunne komme til å oppleve at det ikke stemmer. Man er dessuten ganske historieløs og naiv dersom man tror at hungersnød og sult er avskaffet. Verdens ledere arbeider med modeller for depopulering av jorden fordi de mener at det ikke kan skaffes mat nok til alle i fremtiden. De mest ekstreme sier at en total verdensbefolkning på 500 millioner vil være et mer passende antall mennekser. Dette er det rene tøv, for jorden kan brødfø mange ganger den nåværende befolkning dersom maten ble riktig produsert og fordelt. Overbefolkningen er dessuten konsentrert i sbære byer, mens store områder er folketomme i periferien. Problemet er altså myndighetene selv som vil ha folk konsentrert i byer for å ha kontroll på dem. Det handler altså om rå makt og at dette onde fenomen har fått utvikle seg til det ekstreme.

Måten maten produseres på er på alle måter under enhver kritikk. Nesten som på samlebånd og med mange kunstige tilsetninger som gjør mye av maten rett og slett uegnet som menneskeføde og i verste fall giftig. I tillegg skal ikke alle produsere mat, men alle skal arbeide, generere skattepenger til makthaverne som skummer fløten selv og raskt blir millionærer og milliardærer på sitt politiske arbeid. Resten søles ut i forskjellige pengestrømmer, noe til nytte og noe til bare tøv og folkets ergrelse.

Penger er altså en viktig del av matproduksjonen og mye mat kastes for å holde etterspørselen høyere enn tilbudet som derved sikrer markedets beste pris. Men nå som verdens finansielle systemer rystes i sine grunnvoller, fordi alt basres på grådighet, er hele systemet i fare. Maten produseres ofte langt fra der den skal konsumeres. Såkalt kortreist mat er blitt et tema, men dette vil ikke myndighetene ha noe av. Det skal dessuten bli fordudt å dyrke mat selv fordi denne skal kjøpes på supermarkedet som gir finansiell kontroll på alle ledd. Ryktene sier at også vann skal bli forbudt å skaffe seg fra egne kilder, som regnvann og egen brønn. Enten er det kommunalt vann i tappekraner eller så er det flaskevann, eventuelt på kanner. Hvis det er hold i ryktene, må man regne med at det blir mange lovbrytere. Hvis loven håndheves strengt, blir det kanskje behov for flere fengsler, hvilket noen synes er positivt fordi det gir flere arbeidsplasser til de lovlydige.

De fleste tror at dette er fri fantasi og helt urealistisk, men det er fordi myndighetene har klart å skjule sine planer. Det finnes dog ærlige avhoppere som sier de ikke orker med at myndighetenes spill for å lure folket og har røpet både dette som her er nevnt samt mye mer som ikke bare er overraskende, men rett og slett skremmende. Heldigvis har hver og en sin frie vilje til å grave seg ned i et enormt materiale for selv å vurdere gehalten av sannhet i disse påstander. Ved å stikke hodet i sanden, kan man dog unngå redselen på forhånd og heller lulle seg inn i troen på at alt sikkert kommer til å gå bra, selv om tegnene på det motsatte lenge har vært klare som dagen.

Maten på bordet får vi fra supermarkedet. Lenge før det snakkes om forbud om dyrking av egen mat, har vi glemt hvordan vi får planter til å gro opp i egen jord. Barn vet knapt hvor de skal finne blåbær i skogen eller hvor næringsrike de er. De vet lite om hvordan de skal dyrke poteter eller andre grønnsaker. Uvitenheten omkring dette har lenge vært en planlagt strategi for at myndighetene skal få full kontroll.

Men hva så hvis en finansiell krise rammer oss igjen og mye hardre enn sist? Vil logistikken fungere og varene komme frem til butikkene i tide? Eller vil hyllene bli tomme og folk desperate? Før hadde butikkene et varelager, men nå er det slik at nye varer alltid er på vei i en eller annen lastebil. Før hadde myndighetene en flere måneder lang matvaresikkerhet. Men nå regnes denne sikkerheten som tre dager. Hvis du ikke synes denne bekymring er noe å bry seg om, synes jeg ikke synd å deg den dagen det skjer. Derfor vil jeg heller anbefale så mange som mulig å skaffe seg et lite lager av tørrmat, ris, mel, spagetti, pasta osv, samt hermetikk. For ikke å snakke om settepoteter for dem som har litt jord å dyrke dem på. For sikkerhets skyld, for vi har for lengst lært at vi kan bli ubehagelig overrasket av nyheter som plutselig kommer.

Myndighetene vil kunne få til ekstreme ytterligheter, dersom det bryter ut panikk i befolkningen. Strenge regler kan straks innføres og man kan bli arrestert for det minste avvik. Den nye situasjonen med flytningstrømmer inn til Europa har demonstrert hvor tafatt myndighetene kan bli. Dette problem er dessuten bare ett av mange som må løses dersom livet skal bli stabilt og utenfor fare. Glem ikke at meningsløse kriger og okkupasjoner har utløst denne destabilisering av folk. Arbeid og økonomi er et annet område som er rystet. For ikke å snakke om natur og klima som endrer seg uten at noen vet hvor det ender. Det blir derfor spennende for den som klarer å distansere seg fra alt dette, å så hvordan det går. Jeg håper for egen del at jeg har forberedt meg godt nok. Men den som lever, får se.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar