KLIMAFORSTYRRELSE

NORDPOLENS GRAND CANYON ER ET UTROLIG FAKTUM. MEN VIL PROSESSEN STOPPE DER ELLER UTVIKLES VIDERE?

KLIMA ER VÆR OVER TID. DET SOM ER NORMALT, ER DET SOM HAR VÆRT LENGE. MEN NÅ SKJER DET NOE. HVA ER DET VI NÅ HAR I VENTE?

FN's neste klimarapport vil skremme jordens befolkning, heter det i en forhåndsmelding. Som om ikke mange rapporter burde ha skremt oss allerede. Men industrien står hårdnakket imot med sine eksperter som dog avtar i antall og styrke. For denne vinteren har til nå vist oss tydelig at noe ikke er som det pleier. Spørsmålet blir da hva dette betyr.

At vi får det mildere om vinteren er vel ikke alle redd for, men hvis sommersolen kommer til å steike oss, blir det vanskelig å være tilfreds. Ettersom det fortsatt er uenighet om årsaken til det som skjer, kan man lure på om man ennå ikke har funnet det riktige svaret.

Forklaringen som sier at dette kun er normale variabler i naturen og universet, er vanskelig å feste lit til. Selv om det altså har forekommet endringer i klimaet før, så har disse skjedd over meget lange tidsrom, og ikke som nå, på noen få år. Hvordan vet man forresten at det har forekommet endringer i klimaet før?

Det skyldes at man har funnet mange tropiske planter og dyr nedfrosset i isen langt nord. Mammuter med grønt gress i munnen dypfryst i isen. Dette tyder på en meget hurtig endring av klimaet som man må kalle katastrofal. Man har funnet fossiler av fisk som har en mindre fisk i munnen som kan dateres til samme tidsperiode (og samme katastrofe) som mammutene. Dette er et stort mysterium for alle forskere som ikke godtar at en høyere makt styrer universets fenomenale urverk.

Mens alle som tror at det har funnet sted en global katastrofe som den man leser i fortellingen om Noah i arken, skjønner at det er en viktig sammenheng her som ikke kan ignoreres.

Syndfloden kalles det også, en straff som Gud sendte over jorden fordi den var blitt så ond og grufull. Når man forstår hvor alt dette vannet kom fra, forstår man at det har noe med kulde og varme å gjøre. Regn kommer ikke på grunn av varme, men kulde. Og denne vekslingen i temperaturen kommer av jordklodens skrå omdreiningsakse i forhold til banen rundt solen. Denne har igjen sammenheng med polarsirkelen som man nå sier har flyttet seg nordover omtrent en kilometer. Da må jordaksens skråhet ha blitt litt mindre slik at det kalde området på polene også blir mindre .

En liten justering av jordaksen kan alttså være grunnen til at syndfloden kom og deretter is på polene, men også til at det nå blir merkbart varmere. Denne mulighet er det tydeligvis ikke mange som tenker på. I så fall er det ikke industriens skyld, men heller en bevisst intelligent høyeste makt i universet som vet å skremme uskikkelige folk og sette dem på plass.

Men hvis en heller vil tro på andre årsaker til den pågående globale oppvarming, så er det ikke så lyse utsikter til en løsning på problemet. Hvis det derimot virkelig er Guds finger som rører ved himmelens krefter nå, kan vi puste lettet ut. I alle fall hvis vi står på riktig side.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar