REALITETSBENEKTELSE

Å BENEKTE HOLOCAUST ER FORSØK PÅ HISTORIEFORFALSKNING, SELV OM DET ER UENIGHET OM ANTALL DREPTE

Å BENEKTE DE FAKTISKE FORHOLD ER EN GRUNNLEGGENDE KUNST FOR Å KUNNE BEDRIVE EFFEKTIV HISTORIEFORFALSKNING

Makthavere har ofte sin egen versjon av hvordan de kom til makten og egne memoarer er som regel krydret med heder og ære. Historieforfalskning er en gammel kunst som har både en aktiv og en passiv side. Visse ting må man skyve unna og glemme, mens påståtte hendelser som ikke har funnet sted, trekkes frem som fakta.

Den mest kjente realitetsbenektelse er den groteske historiske hendelsen som kalles holocaust. Gasskamrene og krematoriene finnes fortsatt, samt utallige vitneforklaringer og dokumenter. Staten Israel ble opprettet i askehaugen etter krigen og verden hadde stor sympati for den nye nasjonen. Mens motstanderne påstår at holocaust var et stort iscenesatt påfunn av såkalte khasar-jøder for å kunne etablere en sionistisk stat i Palestina.

Et mer dagsaktuelt eksempel på realitetsbenektelse er klimaproblemfornekterne som har kjempet en hard kamp for å kunne holde i gang verdens industri og arbeidsplasser og lønninger og skatteinngang.All verdens smarte argumenter kar blitt fremlagt, først og fremst av industrilederne selv, men dernest deres betalte forskere og andre dyktige talsmenn. Diagrammer og statistikker har blitt laget av begge parter i kampen om verdens støtte. Jordens nedkjøling eller oppvarming er selvsagt av stor ingeresse, men nå penger og makt er involvert i et problem, blir dette vanskelig å løse. Det er dessuten slutt på ærligheten mens løgn og bedrag har stor fremgang på nær sagt alle områder.

At isen på polene smelter er en kjennsgjerning, men breene har jo alltid kalvet, som det heter. Men det har aldri i historisk tid være åpent hav på Nordpolen som det er om sommeren akkurat nå. Om det kommer en kuldebølge over et stort område, har dette lite å si for helheten. Det er gjennomsnittstemperaturen på kloden som viser at jorden er blitt varmere, hvilket 99 av hundre forskere er enige i.

Men den farligste realitetsbenektelse er antagelig det at man forsøker å skjule at det foregår et gigantisk spill om global økonomisk og politisk makt. En styrtrik elite kan mistenkes for å planlegge et kupp som vil gi dem total makt over deg og meg og alle andre som ikke tilhører deres overklasse. Dette kalles den ene prosentens makt over de nittini. Det kan se ut som om 99 prosent av verdens rikdom befinner seg i hendene på en prosent av verdens befolkning. Denne elite ønsker ikke bare å kontrollere folks finanser, men også måten man tenker på. Derfor skal gamle filosofiske og religiøse verdier avskaffes til fordel for blind lydighet mot Storebror som allerede kan se alt hva alle gjør og uttaler seg om.

Å kunne benekte de faktisk forhold er et resultat av en prosess der man "hjernebankes" etter først å ha blitt "vasket" ren for gamle tanker. Deretter må nye ting bankes fast så de sitter. Etter å ha hørt en løgn ti ganger eller mer, viser det seg at man begynner å tro at det er sant. Problemet for dem som vil ha det slik, blir imidlertid at løgn er råtne tanker som spres og gjør at råttenskapen brer om seg slik at den til slutt utrydder seg selv.

Det beste er å alltid være ærlig og holde seg til sannheten. Da får man aldri oppleve den bitre svien ved å bli avslørt. Man trenger ikke vri sin kreative hjerne rundt seg selv for å finne på nye løgner som forklarer eller dekker over de gamle. Sannheten er som en diamant som skinner i rene klare lysende farger og som varer evig.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar