GUDS FINGER

HVIS VI ER SKAPT I GUDS BILDE, BETYR DET AT GUD OGSÅ HAR HENDER OG FINGRE, BARE I MYE STØRRE SKALA

HVIS DET FINNES EN GUD OG HAN HAR EN FINGER MED I SPILLET NÅR DET GJELDER TING SOM SKJER, ER DET LITE VI MENNESKER KAN STILLE OPP MED

En nyere amerikansk undersøkelse viser at svært mange tror det finnes onde ånder, men bare halvparten så mange tror på Gud. Et misforhold som bare kan forklares med at onde ånder gjerne vil vise sin onde makt, mens Gud skjuler seg for dem som ikke bryr seg om ham. Onde ånder er opprørere i en for oss usynlig, men likevel sanselig verden. Mange med ekstrasensorisk persepsjon kan fornemme når onde ånder eller demoner er nærværende. Men alle oss andre kan bare beskue verden og ane hvem som egentlig rår. Grusomheter og ekstrem ondskap er handlinger som er inspirert av onde krefter, mens ekte kjærlighet kommer fra motsatt kant.

Morskjærlighet er et tydelig eksempel på at vi er utstyrt fra naturen med en vidunderlig egenskap som i realiteten holder alt sammen. Et lite barns avhengighet av sin mor er udiskutabel, og ingen mor vil skilles fra sitt barn. Denne kraften er sterkere enn døden og er nødt til å komme fra en høyere makt. Derfor er mor og barn et symbol på kjærlighet som igjen er et symbol på Gud. Og derfor vet vi at Gud finnes, selv om han skjuler seg for de som trassig benekter hans eksistens.

Som den gode farsfigur Gud utgjør for alle som tror på ham, er han selvsagt levende interessert i hvordan hans barn har det. Vær sikker på at han er lei seg når han ser at hans barn stadig roter seg opp i problemer, for ikke å snakke om når de involverer seg i djevelens sysler og gjør som ham. Vi er for lenge siden blitt forklart dette mysterium i enkle bilder så vi lettere kan fatte det, men gåten om hvorfor det er slik er ennå ikke helt løst. Men det kan man trygt legge i Guds hender. Det finnes nemlig en løsning på alt, selv om den ikke kommer til oss når vi selv ønsker det.

Situasjonen i verden er også blitt spådd skulle bli slik. For flere tusen år siden ble det sagt det skulle komme en stor trengsel som ikke hadde vært siden verdens begynnelse. En oppgjørets time, en dommedag. Og hva er det vi ser nå bare vi åpner en avis eller hører på radio eller ser på fjernsynet? Krig og opprør, alle slags problemer, fryktelige katastrofer og krise på krise. På nesten ethvert område vi beveger oss, er problemene så store at de nesten er uløselige. For ikke å snakke om livsfarlige!

De fleste er bekymret over økende arbeidsledighet, finanskrise, fattigdom og hjemløshet for stadig nye grupper, meningsløse kriger og maktmisbruk. Langt færre tenker på de langsiktige truslene som angår jorden og naturen, den alvorlige klimakrisen og derpå følgende matmangel. Jordkloden holder på å forgiftes til det ubeboelige og seriøse forskere mener at man snart må finne en annen planet å flykte til.

Alt dette skyldes en tiltagende hensynsløs grådighet etter rikdom og makt som på en prikk ligner det sug etter makt som djevelen selv har utviklet etter sitt opprør. Som far så sønn, og slik det er med djevelens barn, er det også med Guds barn. Forskjellen på disse to fedre er åpenbar. Djevelens belønning er kunnskap om ondskap, mens Guds belønning er kunnskap om kjærlighet.

Gud er derfor interessert i hva som foregår og det store spørsmålet er om han nå har en finger med i spillet. For er det noe Gud må ønske for sine barn, så må det være å redde dem ut at dette grusomme kaos verden befinner seg i og som hvis ikke noe gjøres vil ende i livets utslettelse. Men kan det også være at Gud selv også skaper litt kaos for sine fiender?

Hvis man ser på klimaendringen, er vitenskapen så og si enige og mener det er forurensing og klimagasser som gjør jordkloden varmere. Men hvorfor snakker ingen om at en liten justering av jordens omdreiningsakse vil medføre akkurat det samme? Man har da hørt at polarsirkelen flytter seg langsomt nordover, men den som ikke skjønner hva dette vil si, vil kanskje heller ikke forstå betydningen av jordaksens helningsgrad. Det er solens infrarøde stråler som skaper varme på jorden. Ved polene treffer disse skrått og medfører mindre varme og derved mer kulde akkurat her på denne lille runde mørke flekken som blir mindre når helningsgraden blir mindre. Isen ved polene ser ut til å smelte fortere og fortere og har gang på gang sjokkert forskerne. Mange blir trolig snart så redde som det er spådd at Gud en gang skulle gjøre alle som ikke ville tro på ham og følge hans gode råd.

Hvis noen skulle kunne justere denne jordaksen, måtte det være skaperen av himmelen og jorden som bare naive idioter kan få seg til å påstå har blitt til helt av seg selv. Gud kan altså ha en finger med i spillet her for å ryste jorden og rense opp i all elendighet. Hvilket dessverre medfører at ting som skal bli bedre nødvendigvis må bli litt verre først. Som det er med alle renoveringsprosjekt. Dette er den eneste logiske forklaring på at alt er som det er akkurat nå og tross alle bestrebelser ikke ser ut til å bli bedre.

Men verdens ledere vil ikke vite av noen inngripen i deres makt som de heller innskjerper slik at den blir mer og mer ekstrem og jernhard. Det de store nå slåss om, er total verdensmakt som de sier må til for å kunne fortsette. I virkeligheten slåss de mot Gud, men det forstår ikke en eneste av dem. Gud lar dem være i sin uvitenhet der de er besatt av å utrydde hverandre. Når den siste av disse ondskapsfulle stridende parter er borte, kan freden senke seg over jordkloden som snart vil kunne innhente sin kraft og blir som før igjen.

Alle som ønsker ekte fred, glede og rettferdighet i verden, burde tenke mer på dette som nå skjer. Belønningen blir da at dersom du søker det rette og sanne, vil du finne det.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar