BRØD OG SIRKUS

ROMAS COLLOSSEUM VAR ÅSTEDET FOR GLADIATORKAMPER SOM MORET FOLK OG FIKK DEM TIL Å GLEMMETING

BRØD OG SIRKUS GJØR OSS OPPTATT MED HELT ANDRE TING ENN DET VI BURDE GJØRE OG IKKE SER DET SOM VIRKELIG SKJER

Frasen tilskrives ofte Cæsar i det gamle Rom, men er i virkeligheten en satire av dikteren Juvenalis som så bedraget når staten ga gratis brød og billett til gladiatorkamper for å få romerne til å glemme statens korrupsjon og årsaken til folkets elendighet. Knepet virker fremdeles og innholdet er utvidet til å omfatte all slags materialisme og underholdning. Derfor er de aller fleste mer opptatt av nytelse enn ettertanke. Men samme slags mentalitet som styrte verden under Romerriket, styrer verden i dag og er preget av djevelsk ondskap i jakten på makt og penger.

Men ettersom lyset skinner klarere nå, er det behov for mer propaganda og mer statlig kontroll over massene. Derfor er media blitt kuppet av plutokratene (rikmannsveldet) og dessuten Hollywood som gir verden en underholdning som former deres tenkning i retning av vold, sex og terror. Det skal derfor stor intelligens og styrke til å stå imot fristelsen til å forsyne seg av det bugnende bordet av brød og alle fribillettene til verdens sinnsyke sirkus.

Friheten begynner med å innse sannheten som alle nå kan se hvis de vil og deretter ta konsekvensen. Verden som vi kjenner den er i ferd med å forandres. Brødet tar slutt og sulten tar til. Moroa på sirkuset har for lengst fått en uvehagelig bismak når virkeligheten sakte synker inn. Det er allerede ramma alvor og man kan virkelig lure på om himmelens krefter har begynt å røre på seg. I så fall blir dette til det bedre, for liksom det gamle Rom forsvant i en hengemyr av korrupsjon og råttenskap, ser man nå tegnene på at hele verden går samme veien. Bare den kloke ser ulykken komme og vil søke ly når rabalderet er et faktum.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar