DEN TAUSE VÅREN

HVA ER INDUSTRI, ASFALT, GLASS OG BETONG SAMMENLIGNET MED ET LIV TETT PÅ DEN RENE GUDS NATUR ?

MANGE ER FOR OPPTATT MED ØKONOMISKE PROBLEMER TIL Å BEKYMRE SEG OM NATUREN SOM VISER TEGN TIL Å KUNNE BRYTE SAMMEN

Den Tause Våren. Den amerikanske biologen Rachel Carson skrev denne tankevekkende boken i 1962 og var basert på et dyptgående studie av vår menneskelige forstyrrelse av naturen. Tretti år før dette ble Adolf Hitler advart av en skogvokter om at industrien og dens forgiftning av naturen kunne ødelegge Tyskland. Nå viser disse spådommr seg å være ganske sanne og i en grad slik at reversering ikke er mulig uten at det skjer et mirakel. Grådighet etter makt og rikdom er nøkkelen til forståelsen av problemet som øker nesten dag for dag. Mektige globale selskaper styrer all handel med mat, helse, våpen, nytelsesmidler og teknologisk industri med mere. Deres makt er så stor at utviklingen ikke vil stoppe før det hele kollapser av sin egen tyngde.

Alle har hørt at biene forsvinner, men nekter å tro at det kan ha noe med elektromagnetiske stråler å gjøre. Fordi dette i så fall kan ødelegge markedet for tidenes største forretningside, gjøre millioner arbeidsløse og skape en ny fattigdom som ingen vil ha. Da er det bedre å sage av den gren man sitter på og la naturen med bier og fugler og andre smådyr gå til helvete.

I mange år har vi hatt gråspurv boende under en takstein. Men i år har vi ikke sett noen. Det er betydelig færre småfugler på fuglebrettet. Noen få skjærer og kråker og av og til et par kjøttmeis. Men heller ikke er disse så mange som før. Dette kan selvsagt være tilfeldige svingninger, men jeg tror heller det er en oppfyllelse av den 50 år gamle spådommen til en forsker som elsket naturen mer enn industrien og våget å si det.

Moderne mennesker tar naturen for gitt. Riktignok er den en gudegave som er gitt oss ganske gratis, men den er langt fra tilfeldig. Alt er en del av et samspill som bare en allmektig og forstandig gudommelig skaper kan frembringe. Men Gud står i veien for vitenskapelig og industriell fremdrift. Gud er blitt en pest for moderne vitenskap som følgelig må utryddes. Derfor har en bestemt del av hjernen blitt dårlig fungerende som en ubrukt muskel. Den delen som gjør en i stand til å tenke tanken på at det kan finnes en Gud. Et avansert senter finnes i hjernen som i likhet med hørsel og syn blir aktivt og registrerbart når det brukes. Dette senteret kalles "bønnesenteret" og kan avleses på et ocilloskop koplet til et menneske under bønn eller dyp meditasjon. Hadde det ikke vært for at Gud har skapt dette fine instrument akkurat slik, ville det ikke vært mulig for noen å tenke på Gud, lik en ape eller en hund som ikke har et slikt senter i sin hjerne. Opdagelsen av dette hjernesenter har gått de fleste hus forbi, og er dessuten gjenstand for forsøk på undertrykkelse i stor skala slik at verden til slutt bli helt gudløs med de konsekvenser det vil få, med tanke på lovløshet og satanistisk vold og ondskap.

Gå til mauren og bli vis, skal den vise kong Salomo ha sagt. Naturen viser altså vei på så mange måter. Moderne mennesker er på vei bort fra denne gode vei og kan snart ende opp i en situasjon man ikke ønsker seg: Konfrontasjon med naturens og dens opphavsmann. For ingen er vel i tvil om at en huseier som har fått rotter i huset sitt, vil tillate disse å ødelegge huset hvor lenge som helst?

 

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar