FRAKOPLET

EVNEN TIL LOGISK TENKNING ER INGEN SELVFØLGE, MEN SLAL NÅ BYTTES UT MED KONTROLLERT DATAKRAFT

BEHOVET FOR HJERNEN BLIR MINDRE OG MINDRE, FOR NÅ KOMMER DATAMASKINEN TIL Å OVERTA TENKEARBEIDET FOR OSS

Oppfinnelsen av datamaskinen var ikke for å hjelpe oss, men for å tjene penger. Dessuten visste man tidlig at med datamaskiner kunne man kontrollere større og større menneskemasser. Det gjaldt bare å få alle til å ville ha en slik maskin og gjøre dem avhengige av den. Den bitre pillen måtte sukres.

For folk flest begynte det med lommekalkulatorer. Forbudt å bruke i skolen, fordi det var juks. Men så ble det tillatt og nødvendig fordi kalkulatoren jo ville bli en del av hverdagen etter hvert. Hoderegning var snart glemt og kalkulatoren ble brukt til de enkleste regneoppgaver. Jeg var selv inne i en butikk hvor selgeren skulle legge sammen tusen kroner pluss fem hundre og måtte slå tallene inn i maskinen! Siden fikk vi PC'en og internett og GPS som har overtatt resten av hjernefunksjonen. Tegning og konstruksjon, ja til og med musikk kan nå skapes av dataprogrammer som gjør den dummeste datanerd til et geni. Folk jubler og er meget imponrt over hvor mye det går an å gjøre med en datamaskin. Tenk så flott at man ikke trenger å være redd for å kjøre seg bort lenger! Men slipper å lese kart og tenke på hvor man er og hvor man skal. Fantastisk.

Denne gradvise nedsløving av hjernen er nå merkbar og kan leses av akademiske prestasjoner som sies å være dalende. Når man ikke trenger å regne, mister man snart forståelsen av tall og matematikk som egentlig styrer halve hjernen, mens kreativitet styrer den andre. Begge sider er nå under angrep fra krefter som vil fordumme oss for lettere å kontrollere oss. Det er desverre nå for sent å snu, for veldig få vil gi fra seg datamaskonen og mobiltelefonen. Moderne teknologi er derfor en farlig felle som om få år kommer til å prege verden på en måte ingen av oss ønsker. Vi blir ført inn i et slaveri der Storebror overvåker og styrer oss, mens vi på vår side er blitt så dumme at vi ikke greier å tenke ut hvordan vi skal komme oss fri.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar