HVOR ER VINTEREN BLITT AV ?

EN ANNERLEDES JULESTEMNING ETTER AT KLIMAFORANDRINGEN HAR GJORT AT VINTEREN KANSKJE FORSVINNER

UANSETT OM PROBLEMENE MED VÆR OG KLIMA ER MENNESKESKAPT ELLER IKKE, KOMMER MAN IKKE UTENOM AT ALLE TING HAR EN ÅRSAK

I dag er det første november og fremdeles mildt nesten som i slutten av september. Den første snøen pleide å komme i midten av oktober, men ennå har jeg ikke sett nattefrost og derfor heller ingen trær med rødt løv. FN's klimapanel består av mange forskere som alle er enige om at noe er galt med klimaet. På den annen side finnes det noen forskere som sier det motsatte. Her kan selvsagt være visse særinteresser ute og går, f.eks. når noen ikke vil at industri og bilbruk skal ha skylden for utslipp av klimagasser. Noen sier at isen på polene smelter, mens andre sier at den øker. Er det noe jeg har lært i livet, så er det at veldig få snakker helt sant. Politikere som prester, pengefolk som forskere er alle tatt i løgn etter løgn. De fleste har en eller annen baktanke og kan derfor ikke stoles på.

Ikke desto mindre kan enhver se at vær og klima er merkelig nå. Kakelinna kom før i tida like under jul, et velkjent fenomen med mildvær etter at vinteren hadde begynt. Men nå er det kakelinne hele høsten frem til jul. Det merkelige er at når vinteren endelig kommer ved juletider, så varer den ikke så lenge. For våren kan også komme tidlig, som i fjor da jeg satt poteter i mars måned.

Selvsagt er det ikke slutt på vinteren, men det er liksom at den geografisk grensen for vinteren stadig trekker seg lenger oppover mot Nordpolen. Hvem skulle trodd at isen på selveste polpunktet skulle smelte om sommeren slik at området kan passeres i båt?

Mange klør seg i hodet uten å kunne gi en fullgod forklaring på fenomenet. Men det er fordi man utelukker en annen mulighet: nemlig Guds finger. Vitenskapen påstår de har bevist at Gud ikke finnes fordi han ikke kan ses, veies eller måles vitenskapelig. Men ifølge verdens eldste historiske skrevne beretninger, ble jordkloden en gang utsatt for en veldig flom, noe man kan se må ha skjedd ved å betrakte Grand Canyon, svære rullesteiner på toppen av høye fjell osv. Man har også funnet tykke lag slam med rester av døde dyr og fisker som ikke fikk tid til å råtne og derfor ble bevart. Hvor kom dette vannet fra?

Verdenshavene er bevis på at det finnes vann nok til at dette kan ha skjedd. Beretningen lyder at det styrtregnet over alt i førti dager og førti netter. Kollossale vannmengder ble til fordi den fuktige luften høyt oppe i atmosfæren ble nedkjølt ved at jordkloden akse ble ørlite justert mer skrått. Nå skjer det motsatte veien, jordaksen retter seg opp og da blir det naturligvis mildere!

En slik justering kan intet menneske utføre, men bare den som har skapt himmel og jord er herre over alle naturkrefter. Gud renset en gang nesten hele verden som var blitt så ond og farlig at mennesket kunne ha utryddet seg selv. Men Gud lovet å sette alt i stand igjen når tiden var inne. Denne tiden er nå og derfor tror jeg at samtidig som Gud lar de onde ødelegge seg selv i tidenes absurde kriger, så retter han til forholdene på jorden og gjør den klar til de saktmodige som skal arve den.

Dette er selvsagt nonsens for alle som mener om seg selv at de har greie på det meste. Likevel er dette forklaringen som deles av alle som forstår at vi ikke er alene i universet, men passes nøye på av et mektig vesen, selve urkraften i tilværelsen, som de fleste ærlige mennekser kaller Gud. Dermed er klimaproblemene ikke noe å være redd for. De forstyrrer kanskje våre vaner og våre sysler, men når alt kontrolleres av den samme som har skapt sol og stjerner og resten av himmelhavet, bør vårt viktigste ønske være å stå i et gunstig forhold til denne universets allvise urkraft.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar