PAKK RYGGSEKKEN

EN GAMMEL RYGGSEKK KAN NOK GJØRE NYTTEN, MEN DET SKADER IKKE Å GÅ TIL ANSKAFFELSE AV EN HELT NY

SÅNN SOM VERDEN SER UT NÅ, KAN DET VÆRE KLOKT Å HA EN FERDIG PAKKET RYGGSEKK KLAR I TILFELLE DU MÅ STIKKE TIL SKOGS

Jeg tipper at du ikke har tenkt så mye på det jeg skal fortelle her. Men rådet om å ha en ferdig pakket ryggsekk klar, er ikke min ide. Det kommer fra mer intelligente folk enn meg som har fulgt nøye med på utviklingen i verden det siste tiåret og kanskje før det. Men siden den 11. september 2001 har verden blitt en helt annen enn den var før. I alle fall utenpå. Det finnes dem som mener at vi er vitne til et stort skuespill der noen trekker i trådene for å manøvrere hele verden inn i en helt ny situasjon. Store ting har skjedd, grusomme og dramatiske så den ene situasjonen avløser den andre. Målet skal være å få oss alle til å akseptere at verden må militariseres for å få alt under kontroll.

Det finnes mange kilder til nyheter og informasjon for tiden, og et tverrsnitt av dette er ofte sannheten. For den har vi ikke alltid hørt. I alle fall ikke av myndighetene. Derfor må hver og en ta sitt eget ansvar for å vite hva som er riktig eller ei. Når det er så mye ille som det er, kan man lure på om dette vil bli bedre. Statistikken går den gale veien og derfor er det mange som nå forbereder seg på det verste. De mest ekstreme kalles "preppers" fordi de preparerer for en tilværelse et trygt sted.

I slike tider er det mange spåmenn som gir råd for alt. Et snitt av dette kan også være fornuftig, å holde seg midt på veien så og si, i stedet for å ende i ene eller andre grøfta. Holde hodet kaldt og tenke gjennom om det som skjer er virkelig og som en må ta alvorlig. Hvis verden skal militariseres for å få bedre kontroll på befolkningen, må man regne med at enda flere vil protestere på det enn vi til nå har sett. Men allerede er det ille nok og det skal lite til for å tenne gnisten til et folkeopprør. Blir dette en trend, kan vi regne med at mye forandres, kanskje over natten. Det verste for folk flest blir at butikkene blir tømt for mat på noen timer. Hva kan ikke da skje, når folk blir sultne?

Selv om vi lever i et fredelig hjørne av verden, tenker vi ganske likt med de som nå fyller gatene i store byer om natten og slåss mot politiet. Derfor kan uroligheter også komme til oss for vi aner. Det er da jeg vil være blant dem som stikker til skogs i stedet for å risikere livet i kamp mot myndighetene som tar i bruk hardere og hardere metoder for å roe gemyttene. Kampen mot overmakten er etter min mening ikke verd et fengselopphold, for staten er godt utstyrt og forberedt og har dessuten bygget mange fengsler og interneringsleirer vi ennå ikke vet om.

Her kommer ryggsekken inn. Med den ferdig pakket, kan man dra langt vekk på kort varsel. En til hver i familien som må inneholde et par sett varme klær, ulltepper, liggeunderlag og et stykke plast. Dernest litt redskap som en speiderøks,  kniv og tau. Hermetikk og tørket frukt og gjerne en pose med ris eller nudler. Da har man det aller viktigste, men jeg antar at den dette angår vil ha sin egen huskeliste.

Dette er altså ingen livlig fantasi, men ramme alvor nettopp fordi den våkne ser at noe stort og farlig nærmer seg. Når elendigheten er over oss, kan det være for sent å gå til innkjøp av ryggsekk. For ikke å snakke om å ha noe å putte i den.

Jeg prøver ikke å skremme noen med dette, men mange er allerede så skremt at de har gravd seg bunkere og fylt opp med all verdens reserver. I Norge kan man klare seg ganske lenge i skogen om nødvendig. Det er bare en menneskealder siden at dette var en reell situasjon i hele Europa. Ikke si at vi ikke kan få slike tider igjen. I alle fall ikke når vi ser hvordan verden ser ut nå.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar