HVIS STRØMMEN GÅR

HELE EUROPA ER ELEKTRIFISERT, MEN KAN OGSÅ BLI FULLSTENDIG MØRKLAGT HVIS NOEN ØNSKER Å GJØRE DET

ELEKTRISK STRØM ER SÅ ALMINNELIG AT DERSOM DEN SKULLE FORSVINNE, VILLE VI VEL ALLE STÅ DER SOM NOEN DUMME SPØRSMÅLSTEGN

Elektisk kraft har vi hatt i drøyt hundre år, men er blitt så vant til den at vi ikke tror den kan forsvinne. Vi har jo sett at dersom et tordenvær skulle slå ut en transformator, vil strømmen komme tilbake etter en stund. Det får oss til å tro at strømmen er noe vi kan stole på.

Men nå er det faktisk mer enn tordenvær som kan ta strømmen fra oss. Foruten uvær og naturkatastrofer, finnes krefter som gjerne vil spille oss et puss og la oss sitte i mørke. Jeg snakker nå om terrorister eller faktisk som et ledd i krigføring. Man har grunn til å tro at dette allerede er testet ut og fungerer. For flere steder har strømmen gått i store områder og vært borte i dager og uker uten noen god forklaring.

Europa oversvømmes nå av tvilsomme flyktninger som beskyldes for å være opportunister og soldater for en fremmed hær. Hva disse har i tankene er i så fall ikke noe godt. Noen tror de vil destabilisere Europa eller i alle fall deler av vår verdensdel og peker spesielt på de naive nordiske land. Onde tunger vil ha det til at disse soldater vil ta strømmen fra oss og plyndre matbutikkene. I så fall må hver mann tenke på sitt og forberede seg.

En annen fare er at visse stormakter sitter inne med en teknologi som innebærer det å kunne sende ut sterke elektroniske pulser som kan slå ut all elektronikk. Da vil det bli mørkt og lydløst for all elektrisk strøm styres elektronisk og all kommunikasjon også. Hvis ikke strømmen finnes og mobiltelefonen og dataen og heller ikke radio og fjernsyn virker, da blir det ikke lett å oppføre seg normalt. Et perfekt fremstøt for å destabilisere Europa eller Norden for så å gripe makten!

Selvsagt er dette bare en teori, men hvor mye skulle det til før dette kunne skje? Veldig lite og derfor kan man like godt begynne å forberede seg på at slike ting kan skje. Det er klokt å skaffe seg et lite lager av tørre matvarer som kan holde seg en stund uten nedkjøling. Men den som kan, bør anskaffe et lite el-agregat for eget bruk i nødswfall. Disse to enkle forberedelser koster ikke all verdens penger, men kan komme til nytte selv om ikke det verste skulle skje.

Uansett, er det klokt å tenke noen år fremover, for verden er såpass ustabil at mye rart kan skje faktisk over natten. Men det viktigste er  likevel: Ikke få panikk. Selv uten matlager og el-verk går det an å klare seg, bare man holder hodet kaldt og er mentalt forberedet på at selv under vanskeligfe forhold så blir man fort veldig kreativ slik at man kommer seg gjennom også slike situasjoner.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar