JAKTEN PÅ SANNHETEN

IKKE BARE POLITIKERE KAN LYVE, MEN OGSÅ VÅRE PRESTER OG FINANSFOLK OG DESSUTEN DE FLESTE LÆRERE

JAKTEN PÅ SANNHETEN OG RETTFERDIGHETEN ER FOR MANGE DET VIKTIGSTE I LIVET OG FORKLARER NOE AV DET SOM ER MENINGEN MED ALT

Mine foreldre hadde ikke penger som ganske unge og like etter andre verdenskrig. Men de lærte meg noe viktig, nemlig å alltid snakke sant og være ærlig og flittig i mitt arbeid. Jeg fikk derfor en bedre start enn mange andre som lærte å bli grådige i jakten på makt og penger. Jeg lærte at det var to veier, en bred og en smal som jeg kunne velge mellom og at jeg burde finne den smale og gå på den. Dette handlet om måten å leve livet sitt på og hvordan vi forvalter det viktigste oppdraget vi har fått; å dyrke og vokte jorden.

Ett kort blikk ut over verden forteller oss fort at her har gått mye galt og at lønnen for strevet snart vil bli utbetalt. En nesten totalt ødelagt klode og en like ødelagt menneskeslekt. Det er resultatet av den opplæring de aller fleste har fått av sine foreldre i generasjon etter generasjon.

Men innimellom finnes det gode korn som søker etter nettopp det som er så vanskelig å finne i verdens kaotiske systemer, sannhet og rettferdighet. Det finnes noen av oss som søker etter nettopp dette edle mål og jeg er stolt av å oppfatte meg som en av dem. Kanskje noen vil mene at jeg ikke tilhører disse, men det spiller ingen rolle, for det viktigste er at jeg selv er innstilt på å jakte på den fulle og hele sannhet og totale rettferdighet, selv om det skulle gå ut over mine egne personlige interesser. Da var det meg selv som må justere kursen, nok en gang. For det har jeg gjort flere ganger før når jeg ser at jeg har sporet litt av.

Jakten på sannheten og rettferdigheten har ført meg flere steder jeg trodde var rett vei. Jeg har trodd jeg levde i sannheten, men da det gikk opp for meg at å leve i sannheten ikke var å akseptere et visst sett doktriner og forklaringer på livets mange gåter, men heller det at jeg var fullstendig ærlig og sannferdig i ett og alt, om det så skulle gå ut over meg selv og min prestisje eller økonomi.

Jeg føler derfor at jeg har kommet et lite skritt videre i forhold til mange av mine venner og kjente som fortsatt tror at de lever i sannheten uten at de gjør det i virkeligheten. For så lenge de ikke skjønner at de må være fullstendig ærlige og innse når de har tatt feil og at noe er galt, så hjelper det ikke å smykke seg med ordet "Sannheten" og innbille seg at man kan ta patent på dette begrepet.

Jeg opplevde at de jeg trodde mest på, faktisk ikke fortalte hele sannheten om ting som kunne avsløre deres egentlige motiver og baktanker. Dermed kom løgn etter løgn for å dekke over andre løgner og denne farlige sirkel skremte meg slik at jeg måtte søke tilflukt i mitt eget lille lønnkammer for å finne det jeg lette etter.

Min jakt på sannheten fortsetter, men også på rettferdigheten. For hvor finnes denne edle skatt i dagens bedragerske og urettferdige verden? Innen politikk som religion, som innen penger og vitenskap (utdannelse) finnes så mye løgn og bedrag og falskhet og hykleri at for den som ærlig og oppriktig søker etter sannhet og rettferdighet heller må ta beina fatt og forsvinne fra arenaen for ikke å bli fanget av systemet og sammen med det gå under i kaoset som venter. Man må dessuten være klar over at alle som forstår at systemet er feil og avslører løgnene og bedraget, selv blir jaktet på i den hensikt å bringe denne til taushet.

Det er dog ingen tvil om at verden nå er i full oppløsning, som om den allerede er dømt til den visse undergang av selveste Vårherre som faktisk på forhånd har sagt at det som skjer bare må skje. Ondskapen utrydder seg selv lik et eple som råtner mer og mer helt til det er oppløpst og gått tilbake til jord igjen. Forsøket på å skape en ny verdensorden, The New Worls Order, vil mislykkes fordi man ikke kan bygge et nytt hus på den samme gamle råtne grunnmur. En ny sannhetens og rettferdighetens grunnmur må bygges først av solide materialer.

Jakten på sannhet og rettferdighet kommer til å fortsette en stund til og parallelt med forråtnelsen av ondskapen, løgnene og den blodige urettferdigheten som grådige makthavere fremmer foran som bak verdens sceneteppe. Hvis du hører til dem som jakter på det gode, på sannhet og rettferdighet, vil du finne trøst og støtte i det jeg her skriver. Men hvis ikke, må du ha god tur videre på den brede vei og kanskje trøste deg med at du der ikke går alene.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar