KONSPIRASJONSTEORIANALYSE

FLAGGET BLAFRET, SKYGGENE VAR UNATURLIGE OG HIMMELEN VAR UTEN STJERNER. VAR DETTE ET SKUESPILL?

STRIDEN MELLOM KONSPIRENDE AKTØRER OG SKEPTISKE TEORETIKERE HAR ALDRI VÆRT HETERE. JEG HAR VALGT STILLINGEN SOM BEGGE FRONTERS ANALYTIKER

Skjellsordet "konspirasjonsteoretiker" ble oppfunnet av en smarting blant konspiratørene i et forsøk på å latterliggjøre dem som ville gå dem nærmere etter i sømmene. Håpet var at med et slikt tvilsomt klengenavn ville de ikke ble tatt seriøst. Alle som sammensverger seg mot noen for å ta makten over dem, vil selvsagt ikke ha et skarpt lys rettet mot seg, for det kan jo avsløre deres hemmelige kamp og håp om å beseire fienden.

Når jeg begynte å få innblikk i begge leire, så jeg straks at det fantes mange konspiratører, men også at det fantes mange elleville spekulasjoner om hva som egentlig foregikk. Min interesse for fenomenet tok snart fart og jeg kunne konkludere med at hele verden er et eneste rot av masse skrot som flere uenige parter forsøker å få orden på. Men som i stedet bare gjør tingene verre. Jeg ser tydelig at Albert Einstein hadde helt rett da han sa at "Man kan ikke løse et problem med samme slags tenkesett som skapte det". Derfor tror jeg ikke at verken konspiratørene eller deres skeptikere vil vinne striden. Begge vil tape mer enn de vinner, som i alle kriger forøvrig.

Det interessante ved å studere begge parters fanesaker, er at jeg har klart å skaffe meg både informasjon og deformasjon fra begge kanter. Så kan jeg selv benytte min medfødte gudegave, min logiske sans og legge to og to sammen for å få et resultat. Det er først når man har alle brikkene at man klarer å pusle sammen et bilde. Derfor har jeg sett at begge parter har litt rett, nesten lik en lystløgner som må putte inn litt sannhet i løgnene sine for at noen skal tro på ham.

Men løgnere og bedragere har ingen stor og lys fremtid. Naturen har sin egen lov der kun det gode og riktige til slutt kan seire. Kampen kan selvsagt bli lang og hard, men som en annen klok mann sa "ondskapen utrydder seg selv" fordi eksempelvis et eple som råtner fortsetter å råtne til det har gått i oppløsning og forsvunnet.

Konspiratørene i dagens kaotiske verden er desperate makthavere som sammensverger seg mot alle de vil beholde makten over, nemlig folket. Uten å kunne holde folket som slaver og få dem til å arbeide for å skaffe de rike makthaverne mer rikdom, vil deres makt og velde tørke inn og råtne bort. Derfor må de ha sine hemmeligheter og ikke fortelle verden hva de holder på med. Hvilket altså flere og flere har oppdaget og skjønner at noe fundamentalt galt er på ferde. I slike miljøer kastes frem mange tanker og ideer, påstander og beskyldninger som av og til kan gå langt over grensen. Med god grunn har derfor konspiratørene kunne kalle sine motstandere gale og forvirrede. For mange av dem er det. Men det fjerner ikke hele mistanken om at noe stort og farlig er i ferd med å utvilke seg bak et røykteppe av desinformasjon, løgner og propaganda.

Mitt råd er derfor å ta et nøytralt standpunkt og fortsette å analysere begge siders kampmidler. Så vil den virkelige sannheten før eller siden krystalliseres og skinne som en diamant, selv om den ligger på et berg av søppel.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar