STRÅLENDE NYHETER

ELEKTROMAGNETISKE STRÅLER ER USYNLIGE, MEN KAN MÅLES OG SES GJENNOM HELT SPESIELLE INSTRUMENTER

SOLENS GODE STRÅLER GLEDER OSS ALLE, MEN ANDRE STRÅLER VI SETTER PRIS PÅ KAN VÆRE YTTERST FARLIGE

Akkurat som man en gang i tiden anbefalte DDT som et effektivt millde til bekjemning av skadedyr og at til og med leger anbefalte tobakk for helsens skyld, ser man nå at andre produkter kan være farlige.

Elektromagnetisk stråling er et helt spekter av ulike krefter som trenger gjennom selv det største fjell. Men ikke alle stråler er farlige. Infrarødt lys er f.eks. brukt i kuvøer med for tidlig fødte barn og til å holde nyklekte kyllinger varme. Solens varme stråler er infrarøde og varmer opp det strålene treffer og ikke atmosfæren rundt. Derfor er infrarøde badstuer ikke så veldig varme, men man svetter godt fordi kroppen blir varm. Slike lange stråler er greit, men kortere stråler som anvendes i microbølgeovner har begynt å få søkelyset på seg. Man har lenge hatt mistanke til at maten blir ødelagt i en microbølgeovn. Men nå vet man det helt sikkert og hvem som helst kan foreta denne testen:

Ta to små helt like potteplanter og sett i vinduskarmen. Kok en liter vann i microen og kjøl dette av. Vann den ene planten med dette vannet og den andre planten med friskt springvann. Etter en uke vil du oppdage at en av plantene visner og du gjetter sikkert hvilken. Dette burde fortelle oss noe viktig, at det skjer noe med vannet når det bestråles ut over det at vannmolekylene kastes rundt og varmer dem opp. Derfor tror flere og flere at det kan være en sammenheng med den moderne vestlige verdens måte å lage mat på, og den skremmende økningen av ikke bare allergi og astma, men også alvorlige sykdommer som kreft og hjerteproblemer. Føre var-prinsippet burde gjøre at man satte bort microbølgeovnen, selv om industrien og myndighetene som vil holde den i gang avviser at dette er noe problem.

En annen viktig strålekraft som har inntatt våre samfunn og hjem, er mobilstråling og særlig wi-fi (wireless-fidelity), trådløs stråling for overføring av all slags kontakt mellom diverse elektroniske innretninger som nå trenger inn i alle hjem. I over femti år har det vært forsket på slike stråler og mange forskere advarer mot denne typen stråler på grunn av de skadere man har sett, mens industrien benekter at så er tilfelle. Her gjelder slett ikke føre var-prinsippet, og man slipper industrien helt fritt inn i våre innerste kammer ved at barn og unge tar telefoner og nettbrett med seg i senga.

I Frankrike er det forbudt å installere wi-fi i skolebygninger. Indiske forskere hevder at de kan bevise at biene forsvinner på grunn av den økende elektromagnetiske strålingen, mens industrien sier at det i stedet er et virus som er årsaken. Men nå forsvinner også flere og flere småfugler og dessuten andre insekter.

Skulle det nå en gang vise seg at disse populære strålene likevel er farlige som DDT og tobakk, kan det være for sent å gjøre noe for å redde stumpene. I alle fall om man skal lite på vitenskapen som synes å være mer opptatt av sin egen prestisje og dessuten penger og makt, enn reell velferd for menneskeheten.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar