SOLSTORM I SIKTE

VÅR SOL ER EN KJEMPE OG SAMTIDIG EN DVERG I VÅR GALAKSE, MEN SOM HAR KREFTER MAN MÅ TA PÅ ALVOR

EN SOLSTORM ER EN KRAFTIG ELEKTRONISK PULS FRA SOLEN SOM KAN SLÅ UT ALL ELEKTRONISK AKTIVITET PÅ SIN VEI

Den 7. september 2014 skjedde noe på solen som ingen merket, men som potensielt sett kunne gjort enorm skade. To kraftige solstormer, den ene av klasse X, sendte sin puls langt ut i rommet, men heldigvis ikke akkurat der jorden befant seg i sin bane. Forskerne sa dog at dersom jordkloden hadde vært forsinket bare en uke, kunne katastrofen vært et faktum. Idiotene sa da: "Ha ha, der lurte vi døden igjen!"

En solstorm er en enorm elektromagnetisk puls som ikke påvirker mennesker og dyr, heller ikke vekster i naturen. Men derimot rammer den all annen elektronisk aktivitet og er derfor en fryktet fiende for astronauter på liv og død.

Som det langsomt går opp for flere og flere, er vi nå kommet inn i en ny verden som er totalt basert på elektronikk i form av data, internett og mobiltelefoni. Utviklingen fortsetter i en rasende fart og det har ikke hjulpet mye å prøve å stanse dette lyntoget for å tenke seg om hvor det går.

De nyeste telefonene blir fort gammeldagse og de aller siste supertelefonene skal allerede være i produksjon. For produsentene er det viktig å stadig komme med nye varianter for å ha arbeid til alle sine ansatte, selv om søppelplassene nå drukner i gammel elektronikk. Fjernsynsapparater og datamaskiner blir fort  foreldet og skal nå erstattes med håndholdte dingser som har så mye fascinerende å by på at så og si alle må ha sitt eksemplar.

Via denne dingsen skal man så legge hele livet sitt, helsen, økonomien og det sosial livet med all kommunikasjon frem og tilbake som alt sammen blir lagret i en sky som i realiteten er svære datamaskinbyer som forbruker mange tusen tonn drikkevann om dagen for å kjøle ned serverne sine.

Alle kan merke at vanlige penger sakte mister sin verdi og at det nå går mot elektroniske penger. Bankene forenkler sitt arbeid ved at alle kunder selv må ordne overføringer til sine kreditorer via sin elektroniske nettoppkoplede dings. Bitcoin er den mest kjente elektroniske pengeverdien hvis popularitet øker med en rasende fart fordi ingen bank eller myndighet har kontroll over den og derfor kan beskattes.

Alle kontakter ligger inne i dingsen med telefonnummer og adresser, slik at det ikke er bruk for notisbøker lenger. Alle notater og dagbøker føres opp elektronisk og ikke minst viktig er at alle helseopplysninger ligger der.

Det aller siste er at nå skal flere og flere vanlige gjenstander vi har rundt oss også koples opp mot internett, angivelig for å gjøre livet lettere. Men i virkeligheten er det nok for at alt det vi foretar oss nå kan kontrolleres av noen. Det gjør da ikke noe, sier du kanskje. Om man har rent mel i posen er det intet å frykte.

Bilen skal koples opp mot internett og sattelitter, slik at du og andre alltid vet hvor den er og hvem som kjører den og er passasjerer. Selv garasjeporten skal koples opp slik at du og andre vet når den går opp og ned. Kjøleskap og komfyr skal tenke selv og være med på galeien. Man regner med at flere og flere helt vanlige ting blir elektronisk styrt eller koplet opp mot denne skyen etter hvert. Det hele sr så flott og moderne ut at folk gjerne står i kø for å være de første. De fleste glemmer at dette også kan bruke til overvåking som tydelig er noe som pågår i byer og langs store motorveier.

Men man gle,mmr også lett at det snart kan komme "slemme" folk på toppen enn de "snille" vi har i dag. Og da ligger verktøyet klart til å innføre det fryktede diktaturet som ingen slipper unna bortsett fra dem som har klart å gjøre seg usynlige.

For de aller fleste er denne nye elektroniske verden et svært spennende eventyr. Alt blir så tidsbesparende at man får mye tid til overs så man kan spille alle de spennende spillene som finnes i denne skyen hvor alt ligger. Dessuten blir det vanskeligere for kjeltringer å operere fordi alle ting nå kan spores. Det er så mange positive fordeler med dette at det er bare å glede seg.

Men vent nå litt. Finnes det ingen farer ved dette, bortsett fra den utopiske tanken om at en tyrann skal kunne kapre hele greia?

Det er da faren for en ny kraftig solstorm kommer inn. Etter den sjuende september i fjor, sa forskerne at det er ikke sikkert vi er så heldige neste gang!

Altså har man nå skapt en ny elektronisk verden der absolutt alt skal gå med strøm og styres av elektronikk, en prosess som neppe kan reverseres eller stoppes. Til det er altfor mange penger involvert. Men hva ville skje dersom en ny voldsom solstorm rammet jorden med et blinkskudd?

Joda, det vet man allerede. Da vil alt bli svart som natten. Ingen ting virker. Alle våre notater er borte. All kontakt med venner og bekjente er slutt. Verken TV eller radio virker og selvsagt ikke mobiltelefonen. Bilen vil ikke starte og maten råtner i kjøleskap og dypfryser. Snart oppstår panikken og butikkene tømmes for mat eller kanskje plyndres. Logistikken som er det nye varelageret som alltid er på vei, stopper opp og ingen kan kommunisere med andre enn dem de har rett fremfor seg. Dette scenario er den perfekte oppfyllelse av de gamle apokalyptiske profetier som sier at den som ikke vil ta på seg dyrets merke, verken skal kjøpe eller selge. Og at Vårherre nå skal ødelegge dem som ødelegger jorden ved å svi jorden med ild og skape en redsel uten sidestykke og deretter legge jorden i mørke.

Hvis du tror dette bare er tull, har du ingen unnskyldning dersom det inntreffer. Hvis du derimot aner en viss fare, bør du ta visse forholdsregler for deg og din familie. Om dette finnes mange tips på nettet, så lenge dette er tilgjenglig. Snakk om dette med kloke folk som ikke går i søvne og tror at alt er i sin skjønneste orden. Så vil det kanskje gå an for noen få av oss å komme gjennom selv en slik solstorm. Det handler nemlig også apokalypsen om.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar