TENK SPEILVENDT

DET SIES MYE OM SPEIL - DER SER MAN SANNHETEN MEN DET KAN OGSÅ BETY SJU ÅRS ULYKKE Å KNUSE ET SPEIL

VIRKELIGHETEN ER IKKE DET DU SER ELLER BLIR FORTALT. DEN HELE OG FULLE SANNHET SER DU KUN GJENNOM ET SPEIL

Det er ikke alle som har lyst til å se seg selv i speilet, mens mange andre ikke kan beundre seg selv nok. I speilet ser man sannheten på godt og vondt, men viktigere er det å vite at alt da blir speilvendt. At tingene er stikk motsatt av det man tror, er lett å forstå når man tenker på alle løgnene man blir fortalti en verden der løgn og bedrag er blitt en tradisjonell kultur. Det sies at alle lyver tre ganger daglig. Fra hvite små nødløgner og usannheter til de groveste bedragerier. Hvis noen spør deg om hvordan du har det og du svarer "bare bra" når du ikke har det så godt, ja da forteller du en løgn. Regner man med slike bagateller, er det ikke så merkelig at noen sier vi alle lyver tre ganger per dag i gjennomsnitt.

Å gjenta en usannhet behøver ikke være å lyve, for løgn er noe man sier som man vet ikke er sant. Det lyves blant politikere, finansfolk, vitenskapsmenn, ja selv blant prester. For det meste på grunn av makt og rikdom, men også prestisje. De fleste løgnere er ikke interessert i sannheten og vil derfor ikke granske seg selv i et speil. Men ærlige og oppriktige sjeler kan holde et speil opp foran dem og tvinge dem til å se seg selv. Da kan alle se at bildet blir stikk motsatt av den reelle virkeligheten og blir et symbol på at nesten alt vi blir fortalt er helt omvendt.

Hvis du tror du har en flott kropp, vil speilet avsløre om det du tror er riktig eller ei. Og hvis du har en føflekk på venstre kinn, så ser du den på høyre side i speilet. Ved å se nøyere etter på deg selv i speilet, vil du se om du er pent stelt og kledd til f. eks. å gå ut i selskap. Speilet er således en praktisk oppfinnelse som vi ikke kan klare oss uten.

Men så er det som sagt slik at et speilbilde er stikk motsatt på en måte som ikke alltid betyr så mye. Men noen ganger har det veldig stor betydning. F.eks på et høyere plan der makter og myndigheter er involvert. Et speil kan kaste lys på en situasjon og reflektere et bilde som er tydeligere og som fremfor alt avslører om det er noe som ikke stemmer. Innen politikk, religion, finans og vitenskap er det viktig at alt er rett og riktig, at det er sannhet og åpenhet omkring viktige ting som angår vårt liv og vår helse. Men slik er det dessverre ikke alltid. Som sagt lever vi i en verden der speil etter speil blir knust og skaper et falskt bilde (som derfor ikke bringer noen lykke) og som ofte er skittent og vanskelig å se hva som reflekteres. Dermed tror vi på det som sies og blir offer for illusjoner og luftspeilinger som ikke fører oss til målet.

Et knust speil kan erstattes og et skittent speil kan pusses. En god regel er å se alt gjennom et speil på den måten at man tenker speilvendt, altså motsatt. En allegori selvsagt, for man trenger ikke gå rundt med et fysisk speil for å forstå det som skjer rundt en. Men ved å være skeptisk til det man ser og hører, lærer man å se nøyere etter og kan trekke egne slutninger og stikke ut kursen videre selv i stedt for å legge livet i hendene på krefter som lenge har vist at de ikke har noen gode hensikter.

 

ROALD DANIELSEN

TOALD DANIELSEN 07.03.2017 05:43

Da holder jeg en knapp på speilet, for bilder kan lyve mer enn tusen ord kan

Elise 06.03.2017 21:20

Når jeg og bestevennen min sto på badet, pekte jeg på speilet og spurte om jeg så sånn ut! Og hun sa ja! I speilet ser jeg bra ut, men ikke på bilder! 😢

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar