TEDDY NELSON

TEDDY NELSON - ALIAS TERJE NILSEN FRA BERGEN FIKK ET STORT NAVN I NORSK AMERIKANSK COUNTRYMUSIKK

MUREREN FRA BERGEN BLE UTROLIG NOK EN AV MINE GODE VENNER, MEN SOM I LIKHET MED FLERE ANDRE BLE TATT FRA MEG ALTFOR TIDLIG

 

Jeg kjente Teddy Nelson i drøyt ti år til han døde av kreft i 1992. På åttitallet drev jeg et lite reklamefirma og ble kontaktet av hans manager Kjell Osberg i Mandal for å få meg til å lage litt reklame for artisten.

Dermed ble jeg kjent med Teddy, men også Kjell Osberg som viste seg å være en kriminell svindler som snøt og bedro ikke bare meg, men også mange andre. Han fikk slikt dårlig ord på seg at Teddy Nelson spurte om ikke jeg kunne bli hans manager i stedet for Kjell Osberg.

Tja, svarte jeg, jeg kunne jo prøve. Jeg hadde da tapt nær hundre tusen kroner på Kjell Osberg som han lo av når jeg forlangte at hans skulle betale det han skyldte meg. Han stresset fælt og var presset på alle kanter og plutselig en dag var også han borte, takket være et lite hjerteattakk. Men Teddy Nelson var min venn og jeg arrangerte konserter og dans på lokalet fra Indre Telemark til Bergen, samt dalstråka innafor i håp om å tjene penger til å dekke det tapte. Det var en morsom tid, men ikke særlig lønnsom, for pengene forsvant alle andre steder enn til meg. Dermed ble også min rolle som impresario slutt. Men under dette sprellet mitt hadde jeg da også truffet andre stjerner som Skeeter Davis, Bobby Bare, for ikke å snakke om Jonny Cash's lillebror Tommy Cash som synger minst like godt som storebror. En spennende og morsom tid, men det var bedrøvelig lite penger å tjene på dette. Derfor er jeg glad jeg hoppet av.

Vennskapet med Teddy Nelson forble intakt og en gang traff jeg ham i Kragerø, der han skulle spille opp på en festival i byen. Jeg visste ikke om det og ble derfor glad for å treffe ham. Men akk og ve, noen måneder etter fikk jeg vite at han var død. Et trist budskap, for Teddy Nelson var en real og grei kar og en dyktig artist. Han hadde vært på Grand Ole Opry i Tennesee og jeg var en gang med ham til Wembley på Countryfestivalen til Merwyn Conn. En opplevelse for livet, som selvsagt går videre med eller uten gamle venner.

Jeg kan ikke glemme Teddy Nelson, selv om det snart er 25 år siden han døde. Hver gang jeg hører en av låtene hans i radioen, kommer jeg på mange gode gamle minner, hvilket gjør at jeg synes jeg har fått oppleve mange fine ting i livet, blant annet det å bli kjent med selveste Teddy Nelson.

 

ROALD DANIELSEN

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar