NATUR OG HELSE

FINNES NOE VAKRERE ENN SUNN OG FRISK UNGDOM? MEN GOD HELSE ER DA OGSÅ FOR VOKSNE OG ELDRE FOLK

SUNNHET OG GOD HELSE ER INGEN SELVFØLGE MEN AVHENGIG AV ET SAMSPILL SOM UMULIG KAN VÆRE HELT TILFELDIG

Uten god helse intet liv, et enkelt men velkjent ordtak. Liv og helse henger altså sammen. Vi lever på en jordklode som kan forsørge oss med mat og drikke i overflod. Opp av jorden vokser ikke bare matplanter, men også nytelsesmidler og medisiner som gjør livet verd å leve. Det er som om naturen selv vil at vi skal ha det godt på alle vis. Derfor skylder vi også jorden å ta godt vare på den. Disse og lignende tanker er grunnlaget for disse sider. Velkommen til å bli med på min reise i dette landskapet. Klikk deg videre på menyen til venstre.

 

 

VÅR VAKRE OG FANTASTISKE NATUR

Jorden er en juvel i universet og ennå har ikke mennesket, selv med sine sterkeste teleskoper, klart å finne noen annen planet som kan måle seg med vår. Hadde de bare funnet spor av en liten bakterie noe sted, ville de blitt elleville av glede og begeistring. Mens vår klode yrer av liv i et naturlig kretsløp vi ennå ikke forstår fullt ut.

Alt levende liv er integrert i naturen og tydeligvis designet for å fascinere den som er i stand til å fatte det. Former og farger, ja også bevegelser som levende skapninger har fått, er så overveldende at det kan ta pusten fra en. Livet er basert på energi, men ingen energi kan oppstå av seg selv. Dette er slått fast av vitenskapen. Likevel hevder mange kloke hoder at det ikke finnes noen Gud som har skapt dette. I stedet kaller man den energi dette krever for "Urkraften". 

Uansett, så har vi fått livet gjennom våre foreldre og vi som lever kan fornemme det store i det lille og det lille i det store om vi bare vil. Men vi har bare fått ett liv, og dette må vi ta godt vare på. Det virker som om naturen selv vil at vi skal ha det fint og glede oss over livet. Ikke bare forsyner den oss med gode smaker og dufter og vakkert utseende frukt og grønnsaker i alle slags farger og former. Den gir oss også næring i form av vitaminer, proteiner, mineraler og andre stoffer vi trenger. Heller ikke der stopper naturens egen gavmildhet og omtanke for oss. Den gir oss også medisiner for å kurere hva det måtte være av sykdommer. Det finnes mye kunnskap om dette, men denne er dessverre for en stor del gått tapt. Eller er det kanskje noen som ikke vil at vi skal vite så mye om dette fordi de heller vil selge oss sine egne kunstige medisiner?

Selv om naturen er vår venn og tydeligvis er et produkt av en mester som vil at vi skal ha det godt, finnes det også mye vondt. Det er liksom en usynlig ond ånd som kjemper en kamp mot det gode, det noen sier er en kamp mellom guder. Dette skal man ikke kimse av, for det finnes mye mellom himmel og jord som vi ennå ikke forstår. Men vi klarer likevel å fatte litt av naturen vi har rundt oss og kan også benytte oss av den, hvis vi bare vil.

ROALD DANIELSEN  

 

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 11:14

Det håpløse er at vi ikke kan reise uten å vaksinere oss... Jeg har barn og barnebarn i Thailand og har ikke sett dem på 2 år. De pleide å komme hit hver sommer

20.01 | 17:07

Ja, du må starte forsiktig og huske PROBIOTIKA som erstatter din tapte tarmflora av bakterier. Lykke til...

19.01 | 17:46

Hei nå skal jeg henge meg på vannfaste vil prøve i 30 dager fra nå. Klarte 19 dager i fjor men brøt fasten feil så hadde mage vondt i to uker etterpå.

10.01 | 17:27

Hei, og tusen takk for svar